Sposób przygotowania:
Bigos z suszonymi podgrzybkami
Grzyby dokładnie oczyścić i zalać wodą. Pozostawić na noc.
Kapustę posiekać. Podlać wodą, dodać liście laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotować z dodatkiem kostki rosołowej na wolnym ogniu. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do gotującej się kapusty.
Grzyby udusić i wraz z podsmażoną cebulką dodać do kapusty. Dodać podsmażoną kiełbaskę. Czosnek posiekać i dodać. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić do smaku.
Kapustę posiekać. Podlać wodą, dodać liście laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotować z dodatkiem kostki rosołowej na wolnym ogniu. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do gotującej się kapusty.
Grzyby udusić i wraz z podsmażoną cebulką dodać do kapusty. Dodać podsmażoną kiełbaskę. Czosnek posiekać i dodać. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić do smaku.