Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bigos z suszonymi podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bigosu nie trzeba zachwalać. A takiego pachnącego grzybami to już w ogóle. Polecam więc wypróbować ten z mojego przepisu.

Bigos z suszonymi podgrzybkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z suszonymi podgrzybkami

 

Sposób przygotowania:

Bigos z suszonymi podgrzybkami
Grzyby dokładnie oczyścić i zalać wodą. Pozostawić na noc.

Kapustę posiekać. Podlać wodą, dodać liście laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotować z dodatkiem kostki rosołowej na wolnym ogniu. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do gotującej się kapusty.

Grzyby udusić i wraz z podsmażoną cebulką dodać do kapusty. Dodać podsmażoną kiełbaskę. Czosnek posiekać i dodać. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić do smaku.
Bigos z suszonymi podgrzybkami
Dokładnie oczyszczone grzyby namoczyć na noc.
Bigos z suszonymi podgrzybkami
Do kapusty dodać liście laurowe pieprz i ziele angielskie.
Bigos z suszonymi podgrzybkami
Dodać uduszone grzyby oraz podsmażoną cebulę.
Bigos z suszonymi podgrzybkami
Dodać obrany i drobno posiekany czosnek.