Renia (Kot w kuchni)

Renia (Kot w kuchni)

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 23]

Bigos z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem marchewki szynki i pomidorów to szybki i pyszny dodatek do obiadu.

Bigos z młodej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

  • szynka gotowana 6 plasterków
  • pomidor 1 szt
  • marchew 1 szt
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  • kapusta biała młoda 1 główka
  • pieprz,
  • sół
  • cukier

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty
1. Szynkę pokroić w kostkę smażymy na oleju na dużej patelni.

2. Młodą kapustę i pomidory pokroić, utartą marchew dodać do szynki.

3. Smażyć  warzywa do miękkości  (ok.15 min).

5. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego i pomieszać. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.

6. Posypać świeżym koperkiem.
Bigos z młodej kapusty
Młoda kapusta zasmażana z kolorowymi dodatkami