gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Bigos z parówkami wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowany bigos podaję jako dodatek do obiadu lub kolacji. Polecam - jest łatwy w przygotowaniu i smaczny.

Bigos z parówkami wg Gosi

Składniki:

Bigos z parówkami wg Gosi

 

  • 1 mała główka kapusty
  • 1,5 szklanki wody
  • 1/2 szklanki ketchupu
  • 3 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 4 cienkie parówki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Bigos z parówkami wg Gosi

ETAP 1:

Bigos z parówkami wg Gosi
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka.

Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka.

ETAP 2:

Bigos z parówkami wg Gosi
Do kapusty dodajemy, ketchup liście laurowe i przyprawy.

Do kapusty dodajemy ketchup, liście laurowe oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka.

ETAP 3:

Bigos z parówkami wg Gosi
Do kapusty dodajemy pokrojoną w plastry parówkę.

Parówki kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i ostrą paprykę do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Gotowy bigos wykładamy na półmisek.