Sposób przygotowania:
Wołowina z boczniakami
Składniki marynaty wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wołowinę pokroić w paski i dodać do marynaty, wymieszać, a następnie ostawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Cebulę posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso i obsmażyć, a następnie podlać winem i wodą, dodać posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki i pokrojone w paski boczniaki. Gotować 10 minut, doprawić do smaku. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, gorący nałożyć na talerz, polać sosem i posypać tartym parmezanem.
Smacznego :)
Cebulę posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso i obsmażyć, a następnie podlać winem i wodą, dodać posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki i pokrojone w paski boczniaki. Gotować 10 minut, doprawić do smaku. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, gorący nałożyć na talerz, polać sosem i posypać tartym parmezanem.
Smacznego :)