czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Wołowina z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne wołowe mięso, aromatyczny sos i makaron, to idealny zostaw obiadowy, czego chcieć więcej? :)

Wołowina z boczniakami

Składniki:

Wołowina z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Wołowina z boczniakami
Składniki marynaty wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wołowinę pokroić w paski i dodać do marynaty, wymieszać, a następnie ostawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Cebulę posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso i obsmażyć, a następnie podlać winem i wodą, dodać posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki i pokrojone w paski boczniaki. Gotować 10 minut, doprawić do smaku. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, gorący nałożyć na talerz, polać sosem i posypać tartym parmezanem.

Smacznego :)