Sposób przygotowania:
Szybki bigos podany inaczej
Kapustę odciskamy jeśli zbyt kwaśna płuczemy (można też kapustę krótko gotować,odcedzić i zalać ponownie wodą). Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Łopatkę kroimy w drobną kostkę. Mięso kurczaka oczyszczamy, płuczemy i dodajemy do kapusty, dodajemy też przyprawy. Liść laurowy i ziele angielskie. Solimy i dalej gotujemy. Grzyby sparzamy i opłukujemy, dodajemy do kapusty (można pokroić).
Gdy mięso drobiowe będzie odchodzić od kości, wyjmujemy, przestudzamy i oddzielamy od kości.Mięso kroimy i dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę. Doprawiamy koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Gotujemy do miękkości .Bigos podajemy w szklanych albo porcelanowych miskach albo w przygotowanych chlebkach.
Łopatkę kroimy w drobną kostkę. Mięso kurczaka oczyszczamy, płuczemy i dodajemy do kapusty, dodajemy też przyprawy. Liść laurowy i ziele angielskie. Solimy i dalej gotujemy. Grzyby sparzamy i opłukujemy, dodajemy do kapusty (można pokroić).
Gdy mięso drobiowe będzie odchodzić od kości, wyjmujemy, przestudzamy i oddzielamy od kości.Mięso kroimy i dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę. Doprawiamy koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Gotujemy do miękkości .Bigos podajemy w szklanych albo porcelanowych miskach albo w przygotowanych chlebkach.