katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Szybki bigos podany inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bigos na szybko. Gotujemy i podgrzewamy bez żadnego innego oczekiwania. Troszkę wspomożony przyprawą.

Szybki bigos podany inaczej

Składniki:

Szybki bigos podany inaczej

 

Sposób przygotowania:

Szybki bigos podany inaczej
Kapustę odciskamy jeśli zbyt kwaśna płuczemy (można też kapustę krótko gotować,odcedzić i zalać ponownie wodą). Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Łopatkę kroimy w drobną kostkę. Mięso kurczaka oczyszczamy, płuczemy i dodajemy do kapusty, dodajemy też przyprawy. Liść laurowy i ziele angielskie. Solimy i dalej gotujemy. Grzyby sparzamy i opłukujemy, dodajemy do kapusty (można pokroić).

Gdy mięso drobiowe będzie odchodzić od kości, wyjmujemy, przestudzamy i oddzielamy od kości.Mięso kroimy i dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę. Doprawiamy koncentratem pomidorowym i przyprawami.

Gotujemy do miękkości .Bigos podajemy w szklanych albo porcelanowych miskach albo w przygotowanych chlebkach. 

Tagi:

bigos