Sposób przygotowania:
Schab z brzoskwiniami i serem
Mięso umyć, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem i skropić sosem sojowym. Odstawić na godzinę do lodówki.
W między czasie odsączyć brzoskwinie i pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i pokroić w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę. Plastry mięsa posypać suszoną papryczką chilli, czosnkiem oraz piórkami cebuli. Rozłożyć łodygi szczypioru przekrojone na pół oraz kawałki brzoskwiń. Ułożyć po plasterku sera, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką.
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z brzoskwiń oraz obłożyć pozostałymi kawałkami owoców. Piec około 40 minut w temp. 180st.
W między czasie odsączyć brzoskwinie i pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i pokroić w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę. Plastry mięsa posypać suszoną papryczką chilli, czosnkiem oraz piórkami cebuli. Rozłożyć łodygi szczypioru przekrojone na pół oraz kawałki brzoskwiń. Ułożyć po plasterku sera, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką.
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z brzoskwiń oraz obłożyć pozostałymi kawałkami owoców. Piec około 40 minut w temp. 180st.