Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolkąKrok 1:
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Kapustę drobno siekamy. Cebulę obieramy i siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Od fasolki odcinamy końce i dzielimy na pół.
Krok 2:
Mięso zalewamy wodą. Przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy 2 liście laurowe i gotujemy na pół miękko. Wyjmujemy z rosołu i oddzielamy mięso od kości. Kroimy w kostkę. Cebulę szklimy na oliwię. Dodajemy marchew i chwilę smażymy.
Krok 3:
Kapustę przekładamy do garnka. Dodajemy przesmażoną cebulę z marchewką oraz fasolkę i mięso. Zalewamy rosołem. Dodajemy ok 1 łyżkę słodkiej papryki i 1 łyżeczkę ostrej. Dodajemy pozostałe przyprawy do smaku. Dusimy co jakiś czas mieszając. 15 minut przed końcem duszenia dodajemy pomidory i koncentrat. Możemy doprawić do smaku.
Smacznego!