dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Słodki, bardzo smaczny bigos z młodej kapustki. Ugotowany z dodatkiem mięsa z indyka i z dodatkiem fasolki szparagowej. Polecam.

Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolką

Składniki:

Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolką

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolką

Krok 1:

Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolką
Wszystkie warzywa myjemy i drobno siekamy.

Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Kapustę drobno siekamy. Cebulę obieramy i siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Od fasolki odcinamy końce i dzielimy na pół.

Krok 2:

Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolką
Cebulkę i marchew przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy.

Mięso zalewamy wodą. Przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy 2 liście laurowe i gotujemy na pół miękko. Wyjmujemy z rosołu i oddzielamy mięso od kości. Kroimy w kostkę. Cebulę szklimy na oliwię. Dodajemy marchew i chwilę smażymy.

Krok 3:

Bigos z młodej kapustki z indykiem i fasolką
Wszystkie składniki dusimy do miękkości.

Kapustę przekładamy do garnka. Dodajemy przesmażoną cebulę z marchewką oraz fasolkę i mięso. Zalewamy rosołem. Dodajemy ok 1 łyżkę słodkiej papryki i 1 łyżeczkę ostrej. Dodajemy pozostałe przyprawy do smaku. Dusimy co jakiś czas mieszając. 15 minut przed końcem duszenia dodajemy pomidory i koncentrat. Możemy doprawić do smaku.
Smacznego!


Tagi:

dania bigos