kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1029]

Bigosik z brukselki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszny bigosik z brukselki. Gdy mamy mało czasu a chcemy zjeść coś ciepłego, proponuję ugotować tę potrawę.

Bigosik z brukselki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigosik z brukselki

 

Sposób przygotowania:

Bigosik z brukselki
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, gdy się zagotuje, wkładamy startą marchewkę i gotujemy do miękkości.

Do drugiego garnka wlewamy wodę, do gotującej wody wsypujemy mrożoną brukselkę. Gotujemy około 5 minut, przelewamy na cedzak. Kroimy cebulę i wędlinę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Do garnka z marchewką dodajemy brukselkę, cebulę i wędlinę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Zagotowujemy wszystko razem.  
Bigosik z brukselki
ścieramy marchewkę i przekładamy do garnka
Bigosik z brukselki
marchewkę przekładamy do garnka,gotujemy do miękkości
Bigosik z brukselki
cebulę i kiełbasę kroimy w niedużą kosteczkę
Bigosik z brukselki
mrożoną brukselkę gotujemy aż będzie miękka