Sposób przygotowania:
Bigosik z brukselki
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, gdy się zagotuje, wkładamy startą marchewkę i gotujemy do miękkości.
Do drugiego garnka wlewamy wodę, do gotującej wody wsypujemy mrożoną brukselkę. Gotujemy około 5 minut, przelewamy na cedzak. Kroimy cebulę i wędlinę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Do garnka z marchewką dodajemy brukselkę, cebulę i wędlinę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Zagotowujemy wszystko razem.
Do drugiego garnka wlewamy wodę, do gotującej wody wsypujemy mrożoną brukselkę. Gotujemy około 5 minut, przelewamy na cedzak. Kroimy cebulę i wędlinę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Do garnka z marchewką dodajemy brukselkę, cebulę i wędlinę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Zagotowujemy wszystko razem.