Sposób przygotowania:
A'la bigos z brukselki
Brukselki i marchewkę , obieram i myję . Marchew kroję w kosteczkę , brukselkę na połówki, jeśli są większe na ćwiartki. Por kroję w plasterki. W rondlu rozpuszczam olej , przekładam warzywa, dodaję cukier i chwilkę duszę , dodaję przyprawy .
Do lekko podduszonych wlewam 2 szklanki wrzątku i dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję jakieś 15 -20 minut , na wolnym ogniu, brukselka powinna być al ’dente. Na koniec dodaję przesmażoną kiełbaskę i mieszam . Najlepiej smakuje odgrzewany, tylko trzeba schować, bo zjedzą od razu:)
Do lekko podduszonych wlewam 2 szklanki wrzątku i dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję jakieś 15 -20 minut , na wolnym ogniu, brukselka powinna być al ’dente. Na koniec dodaję przesmażoną kiełbaskę i mieszam . Najlepiej smakuje odgrzewany, tylko trzeba schować, bo zjedzą od razu:)