Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Biszkopciki anyżkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Biszkopciki z dodatkiem mielonego anyżku są bardzo aromatyczne, smaczne i bajecznie proste do zrobienia.

Biszkopciki anyżkowe

Składniki:

Biszkopciki anyżkowe

 

  • 30 dag mąki pszennej
  • 25 dag cukru
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta mielonego anyżku

Sposób przygotowania:

Biszkopciki anyżkowe
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić do białości. Następnie wsypać mąkę i zmielony anyż, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe ciasteczka na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec na złoty kolor w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.

Tagi:

jajko jajka