olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Ciastka anyżkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dosyć zaawansowane ciasteczka idealne na specjalne okazje, jak i też na deser :)

Ciastka anyżkowe

Składniki:

Ciastka anyżkowe

 

  • 25 dkg mąki
  • 25dkg cukru
  • 4 jaja
  • 2dkg anyżku
  • masło do smarowania blachy

Sposób przygotowania:

Ciastka anyżkowe
Cukier i jaja ubić do białości, dodać mąkę i część przebranego anyżku. Ucierać wszystkie składniki ok. 25 min. Na wysmarowanej tłuszczem blasze kłaść łyżką lub wyciskać tulejką ciastka, posypywać zrumienionym na cukrze anyżkiem. Piec w średnio gorącym piekarniku 15-20 min. Smacznego ^^

Tagi:

deser ciastka