Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z rabarbarem
Rabarbar dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
W małym rondlu rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy rabarbar oraz jabłko, posypujemy dwoma łyżkami brązowego cukru i cynamonem. Dusimy około 4-5 minut, aż rabarbar puści sok. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych kwadratów. Na każdy z nich nakładamy nadzienie. Zwijamy ciastka na pół po przekątnej i sklejamy mocno brzegi. Wierzch ciastek smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy resztą cukru. Pieczemy je przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
W małym rondlu rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy rabarbar oraz jabłko, posypujemy dwoma łyżkami brązowego cukru i cynamonem. Dusimy około 4-5 minut, aż rabarbar puści sok. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych kwadratów. Na każdy z nich nakładamy nadzienie. Zwijamy ciastka na pół po przekątnej i sklejamy mocno brzegi. Wierzch ciastek smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy resztą cukru. Pieczemy je przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.