mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Biszkopt duży z budyniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

fajny biszkopt idealny do przekładania albo na torty

Biszkopt duży z budyniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt duży z budyniem

 

  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 4 lyzki oleju
  • 1 szkl maki
  • 1 budyn smietankowy
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt duży z budyniem
Oddzielamy białka od żołtek.Następnie białka ubijamy z cukrem na sztywnoą pianę, po czym po kolei dodajemy żołtka, następnie olej, i make wymieszana z budyniem i proszkiem do pieczenia. Przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy okolo 30 min w temp 180 C z termoobiegiem . Polecam spory biszkopt idealny do tortów .
Biszkopt duży z budyniem
Masa biszkoptowa którą przekładamy na blaszkę
Biszkopt duży z budyniem
W natłuszczonej formie , wkładamy do piekarnika