joan851

joan851

Kucharz
[Przepisów: 20]

Biszkopt na tort

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjny biszkop do przecięcia na 3 placki

Biszkopt na tort

Składniki:

Biszkopt na tort

 

  • 6 jaj
  • 0,5 szkl cukru kryształ
  • 1 szkl mąki
  • 1 płaska łyżeczka pr. do piecz.

Sposób przygotowania:

Biszkopt na tort
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Zmiejszyć obroty i dodawać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem, ubijać ok 3 min. Wyłożyć tortownicę papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec w temp. 160- 180 st. przez 30-40 min (bez termoobiegu).

Tagi:

biszkopt