aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Biszkopt popularny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

mój najlepszy biszkopt zwany popularnym stosowanym do wszystkich ciast

Biszkopt popularny

Składniki:

Biszkopt popularny

 

  • 30 dkg mąki ziemniaczanej
  • 40 dkg cukru
  • 8 jaj
  • pół szklanki proszku do pieczenia
  • 1 paczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Biszkopt popularny
Żółtka cukier i cukier waniliowy utrzeć do białości i stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia, a w końcu ubite na pianę białka. Ciasto włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec przez około 45 minut w średnio gorącym piekarniku. smacznego

Tagi:

biszkopt