Doriis

Doriis

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Biszkopt tortowy -tani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis prosty zawsze się udaje

Biszkopt tortowy -tani

Składniki:

Biszkopt tortowy -tani

 

  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt tortowy -tani
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,wlać wodę i cały czas ucierając dodać mąkę z proszkiem, w osobnej misce ubić białka na sztywną pianę dodać po jednej łyżce do masy delikatnie mieszając.Wylać na wysmarowaną olejem blaszkę i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika piec ok 20 -25 minut w termoobiegu. Przed końcem czasu sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest suche.Biszkopt gdy wystygnie przekroić i smarować dowolną masą.