Sposób przygotowania:
Biszkopt w mojej wersji
Należy przygotować niezbędne składniki na ciasto. Sparzyć wrzącą wodą jaja w celu zniwelowania bakterii chorobotwórczych, przesiać na sicie mąki z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka przełożyć do wysokiego naczynia i ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier a następnie żółtka i dalej miksować.Po czym dodać obie mąki z proszkiem i wymieszać składniki na jednolitą masę. Ciasto biszkoptowe przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180-190 stopni C przez 45-50 minut. Wyjąc biszkopt i ostudzić. Przygotować krem karpatkowy według przepisu podanego na opakowaniu i ostudzić. Margarynę utrzeć i dodawać ostudzony krem cały czas ucierając. Masę wyłożyć na biszkopt. Na masie ułożyć delicje czekoladą do dołu i przygotować gotowe polewę ciemną czekoladową, według przepisu podanego na opakowaniu. Polać w sposób dowolny po biszkoptach, robiąc wzory. Schłodzić przed porcjowaniem.