Sposób przygotowania:
Biszkopt z 6 jajETAP 1:
Białka oddzielić od żółtek. Wszystkie białka umieścić w misce, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier kryształ i waniliowy i ubijać aż cukier się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku i po każdym chwilę ubijać. W osobnej misce wymieszać mąkę tortowa, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Mieszankę wsypać do ubitej piany. Na koniec dodać aromat i wymieszać.
Tortownicę o średnicy ok 20 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i przelać ciasto.
Piec ok. 45-50 minut w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika.
Po upieczeniu wyjąć i ostudzić w formie. Następnie wyjąć i przełożyć dowolnym kremem.




SylaUla