Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa
Masło rozpuszczamy na patelni i studzimy. Z cytryny wyciskamy sok. Do miski wybijamy jaka i dodajemy cukier, miksujemy. Do ubitych jajek wsypujemy przesianą mąkę z proszekiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy i przelewamy do masy rozpuszczone masło i sok z cytryny, mieszamy.
Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Rozgrzewamy piekarnik i do blaszki przekładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 - 50 minut, do suchego patyczka.
Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Rozgrzewamy piekarnik i do blaszki przekładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 - 50 minut, do suchego patyczka.
Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem.




SylaUla
kuchenny świat