Sposób przygotowania:
Biszkopt tradycyjny bez proszku
Oddzielić żółtka od białek, do białek dodać odrobinkę soli i ubijać na sztywną pianę dodając stopniowo cukier w trakcie ubijania.
Po ubiciu piany dodawać rozbełtane żółtka po trochu i "wmieszać" je delikatnie drewnianą łyżką do piany, aż uzyskamy jednolity kolor.
Mąkę dodawać w ten sam sposób, po trochu , delikatnie mieszając. Całość wylać do formy tortowej, uprzednio nasmarowanej masłem i posypanej lekko mąką.
Piec ok 40 minut (lub dłużej ) w temperaturze ok 150 stopni.
Po upieczeniu nie wyjmować od razu, tylko zostawić do przestygnięcia w piekarniku.
Super naturalny wyrób cukierniczy, nadaje się na tort (baaaaardzo lekki i puszysty) i jako spód do letnich ciast z galaretką i owocami na przykład.
Smacznego!!!
Po ubiciu piany dodawać rozbełtane żółtka po trochu i "wmieszać" je delikatnie drewnianą łyżką do piany, aż uzyskamy jednolity kolor.
Mąkę dodawać w ten sam sposób, po trochu , delikatnie mieszając. Całość wylać do formy tortowej, uprzednio nasmarowanej masłem i posypanej lekko mąką.
Piec ok 40 minut (lub dłużej ) w temperaturze ok 150 stopni.
Po upieczeniu nie wyjmować od razu, tylko zostawić do przestygnięcia w piekarniku.
Super naturalny wyrób cukierniczy, nadaje się na tort (baaaaardzo lekki i puszysty) i jako spód do letnich ciast z galaretką i owocami na przykład.
Smacznego!!!
