Sposób przygotowania:
Jasny biszkopt tortowy
Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i wodę i ubijamy na sztywną pianę.
Następnie dodajemy po łyżce cukru cały czas miksując. Potem dodajemy żółtka i olej i miksujemy.
Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy łyżką do połączenia. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu "rzucamy" ciastem z ok. 30 cm na podłogę.
Delikatnie odcinamy biszkopt od blaszki i zdejmujemy obręcz. Studzimy biszkopt.
Następnie dodajemy po łyżce cukru cały czas miksując. Potem dodajemy żółtka i olej i miksujemy.
Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy łyżką do połączenia. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu "rzucamy" ciastem z ok. 30 cm na podłogę.
Delikatnie odcinamy biszkopt od blaszki i zdejmujemy obręcz. Studzimy biszkopt.