Sposób przygotowania:
Kakaowy biszkopt tortowy
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Potem partiami dodajemy cukier i cały czas miksujemy.
Następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Dodajemy również olej rzepakowy i chwilę miksujemy.
Następnie dodajemy razem przesiane obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy delikatnie łyżką i po połączeniu się składników przelewamy ciasto do tortownicy posmarowanej odrobiną oleju.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika "upuszczamy" ciasto na podłogę aby wyszła z niego para wodna.
Następnie delikatnie odcinamy od boków formy biszkopt, wyjmujemy z tortownicy i studzimy.
Następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Dodajemy również olej rzepakowy i chwilę miksujemy.
Następnie dodajemy razem przesiane obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy delikatnie łyżką i po połączeniu się składników przelewamy ciasto do tortownicy posmarowanej odrobiną oleju.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika "upuszczamy" ciasto na podłogę aby wyszła z niego para wodna.
Następnie delikatnie odcinamy od boków formy biszkopt, wyjmujemy z tortownicy i studzimy.