Sposób przygotowania:
Biszkopt z bitą śmietaną ,galaretką i truskawkami
Biszkopt :Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i cukier. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodać do masy i ubijać chwilkę na najmniejszych obrotach lub przemieszać łyżką. Piec w piekarniku na termoobiegu w 180 stopniach przez 20 min. Wystudzić. Następnie przeciąć na 2 części.Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody.Odstawić do wystygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno , dodać cukier puder i wystudzoną żelatynę i jeszcze chwilę ubijać. Jedną część biszkoptu wyłożyć masą śmietanową i układać dookoła truskawki. Wstawić do lodówki na 2 godziny.Przykryć drugą częścią biszkoptu. Dodatkowo: Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić. Na drugiej części biszkoptu ułożyć truskawki i wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na noc.