Sposób przygotowania:
Biszkopt z budyniem i galaretkąŻółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Na koniec delikatnie należy wmieszać pianę z białek.
Tak powstałe ciasto wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut.
Tak powstałe ciasto wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut.
Kiedy cisto się piecze rozrabiamy galaretki w nieco mniejszej ilości wody. odstawiamy do ostygnięcia. Upieczone i ostudzone ciasto należy przekroić na połowę. Budyń robimy według przepisu na opakowaniu. Jeszcze ciepły przekładamy na jedną połówkę ciasta i równo rozsmarowujemy. Zakrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta smarujemy dżemem. Powinna być to cienka warstwa. Na dżem wykładamy tężejąca galaretkę. Ciasto wstawiamy do lodówki, aż całkowicie stężeje.