Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Biszkopt z czterech jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Biszkopt jest pyszny sam w sobie. Jednak możemy nadać mu smaku przekładając go pyszną masą o ulubionym smaku.

Biszkopt z czterech jaj Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z czterech jaj

 

  • 4 jaja
  • 3 łyżki cukier
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt z czterech jaj
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać pianę na najwyższych obrotach. Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około 20-25 minut.
Biszkopt z czterech jaj
Żółtka oddzielić od białek do białek dodać cukier z cukrem waniliowym.
Biszkopt z czterech jaj
Białka ubijać z cukrem na najwyższych obrotach.
Biszkopt z czterech jaj
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczania.
Biszkopt z czterech jaj
Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Tagi:

biszkopt