Sposób przygotowania:
Pyszny biszkopt z masą serową
Przygotować niezbędne składniki na ciasto. W dalszej kolejności należy jajka sparzyć, mąkę przesiać na drobnym sicie, następnie białka oddzielić od żółtek. Do wysokiej miski przełożyć białka jajek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania należy dodać cukier. W dalszym ciągu należy ubijać ciasto na biszkopt. Mąki wymieszać ze sobą i dodać do ciasta, następnie dodać proszek do pieczenia, a następnie należy zamieszać je drewnianą łyżką. Następnie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto do blaszki. Biszkopt piec w temperaturze około 190-200 stopni C przez około 40- 50 minut. Następnie wystudzić biszkopt i przekroić go na dwie równe części. Przygotować masę serową: W tym celu rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącego mleka, studzimy. Ser twaróg mielimy w maszynce na drobnych otworach. Następnie masło ucieramy z dodatkiem cukru i dodajemy żółtka, do zawartości dodajemy zmielony twaróg na sam koniec dodajemy do zawartości i całość dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Masę serową wykładamy na jeden z przekrojonych biszkoptów. Przykrywamy drugim biszkoptem. Można ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą białą lub ciemną. Schłodzić ciasto przed podaniem do spożycia.
gosia56
gosia56