Sposób przygotowania:
Biszkopt z dodatkami
1. Przygotowujemy biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Bialka ubijamy na pianę, następnie stopniowo łączymy z żółtkami i cukrem. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem, miksując na najmniejszych obrotach. Masę wylewamy do natłuszczonej tortownicy, Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 10 minut. Przed przygotowaniem biszkoptu możemy przygotować galaretkę rozpuszczając ją w 400 ml wody. 2. Gotowy i ostudzony biszkopt przekładamy na paterę lub tacę. Smarujemy dość grubą warstwą dżemu, a na nim układamy plastry bananów. 3. Przygotowujemy śnieżkę wraz z fixem, którą rozsmarowujemy na cieście. 4. Na górze układamy rozdrobnioną galaretkę, którą posypujemy posiekaną gorzką czekoladą i perełkami. 5. Podajemy schłodzone.
marietta