Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babeczki z kremem budyniowym i owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rozkoszne babeczki z lekkim, budyniowym kremem oraz pysznymi owocami - znikają błyskawicznie i wszystkim smakują :)

Babeczki z kremem budyniowym i owocami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z kremem budyniowym i owocami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem budyniowym i owocami
Kruche babeczki: Zimna masło siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier puder oraz jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy do zamrażalki na 15-20 minut, po czym cienko je wałkujemy i wylepiamy foremki na babeczki, które obciążamy fasolkami - pieczemy je 10 minut w temp 170*. Masa:w garnku nastawiamy 1 szklankę mleka, a w pozostałym musimy rozmieszać budyń z mąką i cukrem - wlewamy na wrzące mleko i gotujemy gęsty budyń. Miękkie masło miksujemy na puch i stopniowo dodajemy zimny budyń. Do każdej babeczki nakładamy odrobinę kremu,następnie mocujemy po plasterku banana i kawałku truskawki oraz resztę pozostałego miejsca uzupełniamy budyniowym kremem.
Babeczki z kremem budyniowym i owocami
Etap 1 pieczemy kruche spody i gotujemy budyn
Babeczki z kremem budyniowym i owocami
Etap 2 nakladamy krem budyniowy i owoce.