Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z masą budyniową i truskawkami
1. Ciasto: Czekoladę rozpuścić w mleku, ostudzić. Jajko ubić z cukrem, olejem, śmietaną i aromatem do puszystości. Wlać mleko z czekoladą i zmiksować. Wsypać wszystkie suche składniki i wmieszać je do masy. Masę przelać do formy o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C około 25-30 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. 2. Masa budyniowa: 450 ml mleka zagotować, w pozostałym rozpuścić budyń, cukry i mąki. Wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć do puszystości, dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem wyłożyć na czekoladowe ciasto. 3. Masa truskawkowa: Galaretki rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody. Truskawki zmiksować na puree, dodać do ostudzonej galaretki, wymieszać. Schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejącą masę wylać na krem budyniowy. Schłodzić. Smacznego!