paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Biszkopt z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser dla wielbicieli gruszek

Biszkopt z gruszkami

Składniki:

Biszkopt z gruszkami

 

  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki
  • 4 łyżki zimnej wody
  • 4 duże gruszki
  • cukier puder
  • szczypta soli
  • margaryna do nasmarowania blachy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z gruszkami
Gruszki umyć, obrać i pokroić na małe części. Jajka zmiksować z wodą, cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z przygotowaną masą. Ciasto wylać do nasmarowanej i obsypanej mąką blaszki, na wierzchu ułożyć kawałki gruszek.
Włożyć do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i piec około 60 minut.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
UWAGA: podczas pieczenia nie otwierać piekarnika, ponieważ ciasto biszkoptowe szybko opada.