Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z mandarynkami
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puch (nie trzeba dodawać cukru, bo dwie łyżki są już w budyniu). Powoli dodawać budyń cały czas miksując.
Galaretkę przygotować w 2/3 podanej ilości wody. Ostudzić.
Masę wyłożyć na biszkopt, na nią odsączone mandarynki i zalać tężejącą galaretką.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puch (nie trzeba dodawać cukru, bo dwie łyżki są już w budyniu). Powoli dodawać budyń cały czas miksując.
Galaretkę przygotować w 2/3 podanej ilości wody. Ostudzić.
Masę wyłożyć na biszkopt, na nią odsączone mandarynki i zalać tężejącą galaretką.