Sposób przygotowania:
Biszkopt z gruszkami i brzoskwiniową pianką
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać obie rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przelać do formy i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Upieczone ciasto wystudzić.
Gruszki obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka. Dodać cukier i 300 ml wody. Chwilkę gotować aż gruszki zmiękną. Następnie dodać suchą galaretkę, wymieszać. Pozostawić do wystudzenia i lekkiego zastygnięcia galaretki. Lekko tężejącą galaretkę wylać na ciasto.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance gorącej wody. Wystudzić.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać zimną galartkę brzoskwiniową. Wymieszać i szybko przelać na ciasto. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać obie rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przelać do formy i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Upieczone ciasto wystudzić.
Gruszki obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka. Dodać cukier i 300 ml wody. Chwilkę gotować aż gruszki zmiękną. Następnie dodać suchą galaretkę, wymieszać. Pozostawić do wystudzenia i lekkiego zastygnięcia galaretki. Lekko tężejącą galaretkę wylać na ciasto.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance gorącej wody. Wystudzić.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać zimną galartkę brzoskwiniową. Wymieszać i szybko przelać na ciasto. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.