Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami i gruszkami
Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę. Wrzucić owoce do miski, dodać łyżkę mąki i przemieszać aby mąka oblepiła owoce. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić pianę z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Potem dodać żółtka i ubić na puszystą masę. Następnie przesiać obie mąki razem z proszkiem do pieczenia i barwnikiem, delikatnie wymieszać. Dodać olej i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 29 x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć owoce. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu przestudzić ciasto i posypać cukrem pudrem, pokroić i podawać.
monikaT83
zewa
Dzięki :)