Sposób przygotowania:
Biszkopt z gruszką i śmietaną
BISZKOPT; Białka ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt.
MASA GRUSZKOWA;
Obrane gruszki ścieramy na tarce i dodajemy tężejącą cytrynową galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
ŚMIETANA;
Kremówkę ubijamy z cukrem i śnieżkami na sztywno
Na biszkopt dajemy masę gruszkową, na nią ubitą śmietanę a na śmietanę tężejącą galaretkę truskawkową. Ciasto przechowujemy w lodówce.
MASA GRUSZKOWA;
Obrane gruszki ścieramy na tarce i dodajemy tężejącą cytrynową galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
ŚMIETANA;
Kremówkę ubijamy z cukrem i śnieżkami na sztywno
Na biszkopt dajemy masę gruszkową, na nią ubitą śmietanę a na śmietanę tężejącą galaretkę truskawkową. Ciasto przechowujemy w lodówce.