Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Biszkopt z kisilem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek nektarynki umyć, osuszyć,dokładnie wypestkować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem. Do miski wlać białka z jajek

Biszkopt z kisilem

Składniki:

Biszkopt z kisilem

 

  • 8 szt jajka
  • 2 szkl mąka tortowa
  • 1 szkl cukier
  • 2 szt kisiel wiśniowy
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 kg nektarynki
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kisilem
Na początek nektarynki umyć, osuszyć,dokładnie wypestkować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem. Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku po kolei ciągle ubijając. Następnie wsypać mąkę z kisielem i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej brytfanny, ułożyć połówki nektarynek. Piec w temp 185 stopni około 20 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)