Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem i truskawkamiETAP 1:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Do piany dodawać żółtka i olej i miksować do połączenia składników. Na koniec do piany przesiać mąkę i wymieszać łyżką. Przelać do kwadratowej tortownicy 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Wystudzić. 
Jeśli biszkopt jest nierówny to skroić górkę, żeby był prosty i równy. 
1,5 szkl. mleka zagotować. W 0,5szkl. mleka rozmieszać budyń i cukier i wlać na gotujące się mleko. Mieszając, gotować do zgęstnienia. Dodać masło i mieszać do rozpuszczenia. Wylać gorący na ciasto. 
Na budyniu ułożyć kakaowe herbatniki. Odstawić do wystygnięcia.
Galaretkę przeźroczystą rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić. 
Zimną śmietanę zmiksować z śmietan fixem na sztywną masę. Wymieszać z zimną galaretką. Wylać na ciasto. Gdy masa zacznie tężeć ułożyć na wierzchu połówki truskawek. 
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i wystudzić. Tężejące wylać na truskawki. 
Ciasto dobrze schłodzić w lodówce. Następnie zdjąć obręcz i pokroić na kawałki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ciasteczka
biedroneczki
lukrowanepierniczki