Sposób przygotowania:
Tartaletki z bitą śmietaną i truskawkamiPrzygotowanie ciasta
Masło z dwoma rodzajami cukru zmiksować, następnie przesiać mąkę, dodać migdały i zagnieść.
Część ciasta zawsze zużywam na ciastka.
Blaszki wykładamy papierem do pieczenia, następnie nakładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175' i pieczemy ok. 15 minut, do momentu kiedy się lekko zarumienią.
Przygotowanie bitej śmietany
Schłodzoną śmietanę miksujemy dodając w międzyczasie cukier puder i aromat waniliowy. Miksujemy dopóki będzie sztywna.
Tartaletki prawie gotowe!
Wystudzone tartaletki wyciągamy z foremek i papieru, nakładamy bitą śmietanę. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, wysuszamy, przekrajamy na pół i układamy na bitej śmietanie.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2