Sposób przygotowania:
Smaczny sernik pieczony z morelami w czekoladzieie
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem ubić do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, kaszę manną, budyń śmietankowy i mikserem połączyć składniki.
Morele w czekoladzie nożyczkami pokroić w paseczki od razu do masy sernikowej i mikserem na wolnych obrotach wmieszać w masę.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe, wylać masę serową, wygładzić łyżką wierzch.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby za mocno góra się nie przypiekła, sernik wystudzić w formie.
Cukier puder, sok z cytryny i gorącą wodę wymieszać na dość gęsty lukier i posmarować wierzch sernika.
Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, kaszę manną, budyń śmietankowy i mikserem połączyć składniki.
Morele w czekoladzie nożyczkami pokroić w paseczki od razu do masy sernikowej i mikserem na wolnych obrotach wmieszać w masę.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe, wylać masę serową, wygładzić łyżką wierzch.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby za mocno góra się nie przypiekła, sernik wystudzić w formie.
Cukier puder, sok z cytryny i gorącą wodę wymieszać na dość gęsty lukier i posmarować wierzch sernika.