Sposób przygotowania:
Pyszna drożdżówka z kruszonką i owocami
Swieże drożdże wymieszać w misie robota łyżką cukru, mąki i 1/2 szklanki letniego mleka, nakryć talerzem i zostawić na 30 minut.
Do zaczynu wsypać mąkę, cukier, wbić jajka, wlać letnie mleko z masłem i aromat migdałowy. Hakiem robota wyrabiać z 8 minut. Misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia.
Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i wyłożyć ciasto do formy.
Na wierzch ciasta rozłożyć starte jabłka na grubszych oczkach, ćwiartki moreli, posypać suszoną żurawiną.
Z podanych składników palcami utrzeć kruszonkę i rozsypać na owocach. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić.
Z podanych składników wymieszać nie za rzadki lukier i polać na kruszonkę.
Do zaczynu wsypać mąkę, cukier, wbić jajka, wlać letnie mleko z masłem i aromat migdałowy. Hakiem robota wyrabiać z 8 minut. Misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia.
Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i wyłożyć ciasto do formy.
Na wierzch ciasta rozłożyć starte jabłka na grubszych oczkach, ćwiartki moreli, posypać suszoną żurawiną.
Z podanych składników palcami utrzeć kruszonkę i rozsypać na owocach. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić.
Z podanych składników wymieszać nie za rzadki lukier i polać na kruszonkę.