Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą wiśniowo-śmietanową
BISZKOPT: białka ubić na sztywno , stopniowo dodając cukier i po jednym żółtku , dalej ubijając dodać olej , ocet , mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia , wylać do formy piec 20 minut w 175 *C . Po wystudzeniu przekroić na pół MASA: Szklankę wody przegotować z 3/4 szklanki cukru i cukrem waniliowym , dodać galaretkę , łyżeczkę żelatyny i dobrze rozpuścić ( jeśli galaretka nie chce się rozpuścić należy całość podgrzewać) to przestudzić. Ser dobrze zmiksować , dodać galaretkę , wstawić na chwilę do lodówki , gdy masa zacznie tężeć dodać ubitą śmietanę 30% i wydrylowane wiśnie , delikatnie połączyć . Przełożyć biszkopt. Wierzch placka można polać galaretką
gosia56