Sposób przygotowania:
Biszkopt z galaretkami
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Agrestową galaretkę i truskawkową, wylać na podłużną foremkę, każdą oddzielnie i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasto białka oddzielić od żółtek, z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Następnie przesiać do piany mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop. Upieczony biszkopt ostudzić. Galaretki agrestowa i truskawkowa pokroić w kostkę, ułożyć na cieście. Zalać galaretki i ciasto tężejącą pomarańczową galaretką, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.