Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek wycisnąć, zeszklić razem na rozgrzanym oleju. Dorzucić pokrojonego w kostkę ziemniaka. Chwilkę posmażyć następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i także przez moment smażyć od czasu do czasu zamieszać.
Zalać wszystko bulionem warzywnym, dodać odrobinę chilli, sosu sojowego i łyżeczkę musztardy stołowej. Jesli istnieje potrzeba to doprawić jeszcze solą i pieprzem ziołowym.
Zdjąć z ognia i wszystko zblendować, dodać według uznania smietany 30%. Podawać z grzankami, świetnie też smakuje posypana pestkami dyni lub słonecznika.
Zalać wszystko bulionem warzywnym, dodać odrobinę chilli, sosu sojowego i łyżeczkę musztardy stołowej. Jesli istnieje potrzeba to doprawić jeszcze solą i pieprzem ziołowym.
Zdjąć z ognia i wszystko zblendować, dodać według uznania smietany 30%. Podawać z grzankami, świetnie też smakuje posypana pestkami dyni lub słonecznika.
ajrinwu