Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkową pianką
Biszkopt Do miski miksera wlewamy białka oddzielone od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy cały czas ubijając cukier i cukier waniliowy oraz żółtka.Do jajecznej piany przesiewamy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 25- 30 minut. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na dwa krążki. Masa Galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy galaretki zaczną tężeć, śnieżkę ubijamy na sztywno z zimnym mlekiem i bardzo powoli ze sobą łączymy.Do powstałej pianki dodajemy truskawki i mieszamy. Na talerzu układamy jeden krążek biszkopta i nakładamy masę, następnie przykrywamy drugim krążkiem, lekko dociskamy. Wierzch posypujemy obficie cukrem pudrem, a także dekorujemy listkami mięty i truskawkami.