Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkową pianką.
Biszkopt:białka ubic z cukrem;dodawac żółtka, ubic; wsypac mąkę z proszkiem, wymieszac; ciasto wlac do blaszki, wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec około 35minut w temp.180stopni. Masa budyniowa: Pół szklanki mleka zmiksowac z mąką i cukrem. Resztę mleka zagotowac , wlac mleko z mąką, zagotowac. Masło utrzec, dodawac zimny budyń, ucierac. Pianka: obie galaretki rozpuscic w 1,5 szklanki gorącej wody. Zimną śmietanę ubic z cukrem, wlac tężejącą galaretkę. Ciasto z truskawkową pianką:ciasto posmarowac połową masy budyniowej, wylac tężejącą galaretkę. Posmarowac pozostałą masą budyniową. Na wierzch wyłożyc piankę.
elzbieta8960
Mam pytanie ,czy mozesz podac wielkosc formy w ktorej pieklas biszkopt?
angel35
angel35
elzbieta8960
Smerfetka1982