Sposób przygotowania:
Placek z różową pianką
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy najpierw żółtka a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i olej- mieszamy, wykładamy na blachę 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Placek biały: Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami, wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Pieczemy około 30 minut. Masa krówkowa: Margarynę ucieramy i łączymy z kajmakiem. Śnieżka różowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, łączymy z tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Masa ananasowa: Ananasy osączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę i miksujemy. Następnie zagotowujemy i gotujemy 5 minut, wsypujemy galaretkę pomarańczową w proszku, mieszamy i gasimy. Przełożenie placka: Biszkopt- chłodna masa ananasowa (czekamy aż stężeje) - ciasto białe- masa krówkowa- biszkopty okrągłe układamy z odstępami i lekko wciskamy w masę krówkową- śnieżka różowa- polewa.