Sposób przygotowania:
Biszkopt z z owocami
Oddzeilamy żółtka od białek. Ubijamy białka wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy pod koniec ubijania cukier i jeszcze przez ok3 minuty ucieramy białka z cukrem. Pojedynczo nastepnie dodajemy żółtka cały czas ucierając. Przesiewamy mąkę, dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy w jedną stronę by ciasto nie upadło.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni nasz biszkopt przez ok 30 minut. ( do suchego patyczka)
Gotujemy wodę . Rozrabiamy nasze galaretki w dwóćh osobnych naczyniach .
Na wystudzony biszkopt wylewamy zimną agrestową galaretkę. Wstawiamy do lodówki by dobrze zastygła.
Na zastygniętą galaretkę wykładamy małe kawałki jabłek, jagody, truskawki, maliny. Zalewamy zimną truskawkową galaretką i wstawiamy do lodówki.
Czekamy aż zastygnie.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni nasz biszkopt przez ok 30 minut. ( do suchego patyczka)
Gotujemy wodę . Rozrabiamy nasze galaretki w dwóćh osobnych naczyniach .
Na wystudzony biszkopt wylewamy zimną agrestową galaretkę. Wstawiamy do lodówki by dobrze zastygła.
Na zastygniętą galaretkę wykładamy małe kawałki jabłek, jagody, truskawki, maliny. Zalewamy zimną truskawkową galaretką i wstawiamy do lodówki.
Czekamy aż zastygnie.