plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Biszkoptowa galaretka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny zimny deserek dla małych niejadków

Biszkoptowa galaretka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkoptowa galaretka

 

  • 1 szt. galaretka np. wiśniowa,
  • 1 szt. galaretka np truskawkowa,
  • 1 op biszkopty okrągłe,
  • 50 g rodzynki,
  • 400 g serek homogenizowany

Sposób przygotowania:

Biszkoptowa galaretka
Przygotować jedną galaretkę według przepisu.
Gdy galaretka trochę stężeje dodać do serka homogenizowanego i wymieszać, dodając następnie rodzynki.
Tak przygotowany serek wlewamy do naczynia i pozostawiamy do zastygnięcia.
Na serku układamy biszkopty.
Przygotować kolejną galaretkę i polać na biszkopty. Poczekać aż galaretka zastygnie.
Smacznego.
Biszkoptowa galaretka
Układać warstwowo by uzyskać ładny efekt
Biszkoptowa galaretka
Ciasto po wyjęciu ładnie się prezentuje

Tagi:

biszkopt