Sposób przygotowania:
Biszkoptowa kostka z wafelkami
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Następnie partiami dodawać cukier cały czas ubiajać. Następnie dodawać po 1 żółtku i dobrze wymieszać mikserem. Mąki przesiać, wymieszać i partiami dodawać do masy jajecznej i delikatnie mieszać łyżką. Dno formy wyłożyć papierem i wylać ciasto. Piec w 180 st do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Masa: Czekoladę i wafelki posiekać ale niezbyt drobno. Wymieszać. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w dużą kostkę. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 4-6 łyżkach wrzątku, dobrze wymieszać, ostudzić. Dodać do kremówki i jeszcze raz delikatnie ubić. Dodać wafelki oraz kawałki owocu. Wymieszać. Wykonanie: Sok wymieszać z 1/3 szklanki wody przegotowanej i dobrze wymieszać. Nasączyć biszkopt. Następnie rozsmarować całą masę. Na koniec wylać tężejącą galaretkę i zostawić na noc. Przed podaniem pokroić w zgrabną kostkę. Smacznego!
edytaha
monikaT83