Sposób przygotowania:
Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli, pod koniec dodając cukier oraz cukier waniliowy, a następnie żółtka. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość delikatnie mieszamy i wylewamy na formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok 25 min. w temp. 175'C. Upieczony biszkopt pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy na dwa blaty. Margarynę ubijamy z cukrem na puch. Powoli dosypujemy mleko w proszku oraz serek homogenizowany i miksujemy do połączenia się składników. Masę schładzamy ok 20 min. Składamy ciasto: Jeden blat ciasta, 1/3 kremu, biszkopty nasączone w kawie, posypujemy kakao, biszkopt posmarowany 1/3 kremu - ( odwracamy kremem na kakao ), biszkopt smarujemy pozostałym kremem, układamy biszkopty nasączone w kawie, a następnie posypujemy kakao. Gotowe ciasto schładzamy ok 2h. Smacznego !!
![Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kakaowa-kostka-podwojnie-biszkoptowa-251384.jpg)
![Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kakaowa-kostka-podwojnie-biszkoptowa-251385.jpg)
![Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kakaowa-kostka-podwojnie-biszkoptowa-251386.jpg)
![Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa Kakaowa kostka podwójnie biszkoptowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kakaowa-kostka-podwojnie-biszkoptowa-251387.jpg)