Sposób przygotowania:
Masło czosnkowe z ziołami i pieprzem
Schłodzoną śmietankę przelać do miski robota, miksować na najwyższych obrotach do momentu aż zaczną tworzyć się gródki.
Zmniejszyć obroty miksera na kolejne 2 min. aż masło całkowicie oddzieli się od maślanki.
Masło przełożyć na sito,przepłukać zimną wodą, odcisnąć resztki płynów.
Przełożyć do miski, wymieszać łyżką lub widelcem z ziołami oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Uformować dowolny kształt.
Masło schłodzić w lodówce.
Zmniejszyć obroty miksera na kolejne 2 min. aż masło całkowicie oddzieli się od maślanki.
Masło przełożyć na sito,przepłukać zimną wodą, odcisnąć resztki płynów.
Przełożyć do miski, wymieszać łyżką lub widelcem z ziołami oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Uformować dowolny kształt.
Masło schłodzić w lodówce.
robaczek